Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Το καραβάνι των δισεκατομμυρίων αδελφών


Orthodoxia news agency 

«Πόσο γλυκιά είναι η Εκκλησία μας; Πόσο μάνα; Μία μάνα, της οποίας το όνομα είναι Πορεία» γράφει σε επίκαιρη ανάρτησή του, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, κ. Πρόδρομος.
«Πορεία προς τη γνώση, τη σωτηρία, τον Ευαγγελισμό, προς το Πρόσωπό του, εν ολίγοις. Σαφώς και είναι δύσκολη πορεία, γι΄αυτό και όμορφη. Διότι, στη δυσκολία, όλοι κάποια στιγμή θα σταματήσουμε, θα κουραστούμε, θα πέσουμε. Τότε, όμως, θα γνωρίσουμε τι πάει να πει Ορθοδοξία.
Μαζί μ’ εμένα, μ’ εσένα που πέφτουμε, σταματάει όλο το καραβάνι των δισεκατομμυρίων αδελφών να μάς σηκώσει.
Μόνον έτσι, μπορούμε να λεγόμαστε Σώμα με κεφαλή τον Χριστό».

Τεράστιες αποστάσεις για μία χούφτα λασπωμένου νερού


Orthodoxia news agency

Η σελίδα «Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης» στο κοινωνικό δίκτυο Faceboοk, δημοσιεύει επίκαιρο κείμενο υπό τον τίτλο «Δίψα», όπου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στη Νότιο Μαδαγασκάρη, αυτό είναι η καθημερινή πραγματικότητα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, και, δυστυχώς, πολλά παιδιά ανάμεσα τους, διανύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν ελάχιστα λίτρα νερό». Αναλυτικά, το κείμενο:
«Μοιάζει με απόκοσμο όνειρο ή καλύτερα εφιάλτη για τον άνθρωπο του δυτικού κόσμου.
Να τρέχει διψασμένος και να μη μπορεί να βρει σταγόνα νερού.
Στη Νότιο Μαδαγασκάρη, αυτό είναι η καθημερινή πραγματικότητα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, και, δυστυχώς, πολλά παιδιά ανάμεσα τους, διανύουν τεράστιες αποστάσεις για να βρουν ελάχιστα λίτρα νερό.
Νερό, το οποίο δεν είναι πάντοτε διαυγές και κρυστάλλινο, όπως το γνωρίζουμε, πάρα λιμνάζει σε κοιλώματα, τα οποία δημιουργούν στους χωματόδρομους τα βαριά φορτηγά.
Η ανάγκη, όμως, για ζωή, η φρικτή δίψα, σε σπρώχνει να ρουφήξεις λαίμαργα κάθε σταγόνα από τα λασπόνερα.
Κάθε φορά, που αντικρίζουμε αυτή την κατάσταση, δεχόμαστε το μεγαλύτερο συνειδησιακό ράπισμα. Δεν υπάρχουν επιλογές, πάρα μόνο μια, να παλέψουμε, ούτως ώστε κάθε άνθρωπος να διασφαλίσει τουλάχιστον τα βασικά».

Ειδήσεις & άρθρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μαδαγασκάρη
Orthodox Madagascar
Ιεραποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης - Facebook

Ο επίσημος ιστοχώρος της Ορθοδόξου Ιεράς Μητροπόλεως Μαδαγασκάρης
Ο Χριστός στην Αφρική (ενότητα)

Στον Ορθόδοξο Αμπελώνα της Αφρικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου