Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Παιδιά πολεμιστές!...


 Picture

Παιδική Εργασία

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Χιλιάδες παιδιά, ορισμένα εκ των οποίων μικρότερα των 10 ετών, είναι ενταγμένα σε διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια ειδικού συνεδρίου με αντικείμενο τα παιδιά-στρατιώτες, στο Αμμάν της Ιορδανίας.
Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες από τους συμμετέχοντες, μικρά παιδιά είναι ενταγμένα σε διάφορες παραστρατιωτικές ομάδες σε χώρες όπως η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Ιράν, το Ιράκ, το Σουδάν, η Τουρκία και η Υεμένη, ενώ σε ορισμένες χώρες τα παιδιά λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση από τα πρώτα σχολικά τους βήματα.
«Οι χώρες αυτών των περιοχών (Μέση Ανατολή και Αφρική) γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις πληγές που αφήνει στα παιδιά η συμμετοχή τους σε ένοπλες διενέξεις…», δήλωσε ένας εκ των συντονιστών της πρωτοβουλίας «Συμμαχία για να σταματήσει η χρησιμοποίηση παιδιών ως στρατιώτες».
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως διαπιστώθηκε στο συνέδριο, εντοπίζεται στο Σουδάν, μια χώρα στην οποία χιλιάδες παιδιά από 12 ετών και πάνω έχουν στρατολογηθεί τόσο από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας όσο και από τις διάφορες ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης, στον μεταξύ τους πόλεμο.

αυτοβιογραφικη μαρτυρια ανηλικου πολεμιστη

Picture
«Ο λόχος μου ήταν η οικογένειά μου, το όπλο μου ήταν ο εγγυητής και προστάτης μου, και ο κανόνας μου ήταν σκότωσε ή θα σκοτωθείς. Δεν ένοιωθα οίκτο για κανέναν. Η παιδική μου ηλικία είχε χαθεί χωρίς να το ξέρω.»
Ο πόλεμος τον άγγιξε για πρώτη φορά στα δώδεκά του. Μέχρι τότε το μόνο όπλο που είχε κρατήσει ήταν ένα ψεύτικο τουφέκι από μπαμπού.
Δεν θυμάται πότε κράτησε καλάσνικοφ για πρώτη φορά. Δεν θυμάται πότε πυροβόλησε για τελευταία φορά.
Ιανουάριος του 1993. Ο εμφύλιος στη Σιέρα Λεόνε μαίνεται. Ο αντάρτες καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Εγκαταλελειμμένα χωριά, πυρπολημένα σπίτια, σφαγές. Ο εθνικός στρατός στρατολογεί παιδιά στη μάχη εναντίον των ανταρτών.    
Ένα μοναδικό χρονικό για την αθέατη βία του πολέμου. Για τα παιδιά στρατιώτες της Αφρικής που χάνουν για πάντα την παιδική τους ηλικία, παραδομένα στα όπλα, στα ναρκωτικά και στις πολεμικές ταινίες.

Ο Ισμαήλ Μπεά στην πολυσυζητημένη, σοκαριστική αυτοβιογραφική του μαρτυρία για τον εμφύλιο πόλεμο στη Σιέρα Λεόνε.



κοριτσια στην πρωτη γραμμη 

PictureΧιλιάδες παιδιά υπηρετούν ως στρατιώτες σε ένοπλες συρράξεις σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα αγόρια και τα κορίτσια, καθώς μερικοί από την ηλικία των 8-ετών, συμμετέχουν σε κυβερνητικές δυνάμεις και ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης. Μπορούν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, να συμμετέχουν σε αποστολές αυτοκτονίας, και να ενεργήσουν ως κατάσκοποι, αγγελιοφόροι, ή παρατηρητές. Τα κορίτσια  εξαναγκάζονται σε σεξουαλική δουλεία. Πολλοί έχουν απαχθεί ή προσλαμβάνονται με τη βία, ενώ άλλοι έχουν ενταχθεί από απελπισία, πιστεύοντας ότι οι ένοπλες ομάδες προσφέρουν καλύτερη ευκαιρία τους για επιβίωση. Πολλοί είναι αυτοί βέβαια που δεν διστάζουν να "αρπάξουν" την ευκαιρία και να βάλλουν μέχρι και κορίτσια στην πρώτη γραμμή,στον πόλεμο.Μάλιστα φαίνεται πως αυτή είναι και η εύκολη λύση,αφού με καμία δυσκολία και αντίδραση από αυτά αλλά και τις οικογένειές τους,τα απομακρύνουν από αυτές.Έχοντας λοιπόν οι άνδρες μαζί τους τόσα άτομα γένους θηλυκού,βρίσκουν  ευκαιρίες και ικανοποιούν μέχρι και τις σεξουαλικές τους ανάγκες.

Περισσότερα στην ενότητά μας 
Child soldiers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου